News

Mama Nijntje

Papa Bølle

Love Story

Puppy Power

Girl Blauw

Girl Rood

We zijn blij u de volgende puppie te mogen aankondigen !! We zagen Bølle voor het eerst in oktober '17 op de worlddogshow in Leipzig . Bølle is geboren in Denemarken maar woont in Noorwegen . De baasjes van Bølle gingen akkoord voor een toekomstige dekking tussen hem en Nijntje . De eerste keer lukte het niet , maar nu is Bølle naar Nijnjte toegekomen . Dus hebben we alles op alles gezet , maar de 2 hadden niet veel nodig en kenden elkaar nog steeds. Als daar straks geen mooie puppies van komen weet ik het ook niet meer. We kijken alvast uit naar deze combinatie . Beide honden voldaan aan de gezondheidstesten voor de Belgische Club en het Inbreeding Coefficients voor deze combinatie zit uitstekend . Van zodra Nijntje loops is zullen jullie alle avonturen kunnen volgen in Love Story en in Puppy Power de puppie avonturen .

 

COI berekent over 10 generaties is  3.76%

COI berekent over alle 40   generaties is 29.08% met 1269  unieke voorouders

 

" Nijntje "

Ch. Nijntje From Yellow's Garden

HD: A

Elbows : Free

Eyes Free

Full Scissor Bite

LPN 1-2 N/N

Lemp N/N

Pedigree

" Bølle "

Ch. Khaimas' Here Comes The Sun

HD: A

Elbows : Free

Eyes Free

Full Scissor Bite

LPN 1-2 N/N

Lemp N/N

Pedigree

op 18 jan. laatste checkup bij de  dierenarts met Nijntje en het maken van een Rx om een idee te hebben hoeveel puppies we mogen verwachten. Op de rx was te zien dat we geen groot nest mogen verwachten . Een beetje een ontgoocheling want er staan veel mensen op die graag een pupje willen van bij ons . Dus dit word weer geen leuke job om te kiezen. Natuurlijk hadden we graag een nestje gehad van 6 of 7 puppies .Maar al zijn het er maar enkele , het zullen de meest verwende puppies zijn van het heelal . :-) We zijn in ieder geval dat ons Nijntje drachtig is geworden van die Noorse schoonheid en als de pups maar gezond zijn. Beter iets dan niets. :-) Nu afwachten naar de komende week voor de bevalling. Alles is in gereedheid gebracht , de grote verhuis in de woonkamer , werpkist van zolder gehaald, dekentjes opgefrist, .... !! fozzie test alvast de werpkist evens uit . Laat de puppies  maar komen , we zijn er klaar voor.

 

op 21 dec. werd met de echo bevestigd dat ons Nijntje en Bølle puppies verwachten

 

 

ø

08maart:

Ondertussen bijna 6 weken oud , en .........al veel veel gebeurd ondertussen. De pups zijn echte schatjes , ik ben tot over mijn oren verliefd erop !! :-) De tijd begon te naderen dat we toch moesten beginnen kiezen welke bij ons zou blijven. Ik mocht er niet aan denken of ik kreeg al tranen in mijn ogen . Meer en meer kwam de gedachte om ze beiden te houden , maar ja dan moet je twee prachtige mensen ontgoochelen die hier al wekelijks op bezoek geweest zijn . Slapeloze nachten had ik ervan . Zoals velen weten hebben we heel veel moeite moeten doen om ons Nijntje drachtig te krijgen en deze combinatie heeft ons trouwens heel veel geld en moeite en roddels gekost . Maar dit alles maakt die twee zo speciaal dat we besloten hebben om ze beiden te houden . Die twee zijn misschien onze enige kans om onze lijn verder te zetten , dus we proberen het gewoon . Het zal niet makkelijk zijn met al die meiden in huis maar we gaan er voor. Zoals velen weten doen we alles voor onze honden en blijven die tot de laatste snik bij ons hoe moeilijk het ook is . Ze zijn ons leven !! Het koppeltje die normaal het pupje zou krijgen begreep onze situatie en hebben we ondertussen aan een andere pup geholpen . Dus die zijn ook in de wolken. Hieronder nog een paar foto van toen ze 6 weken waren.

<>20 - 59x

 

 

28 feb : Ondertussen zijn de pups 4,5 week oud , wat gaat de tijd snel. Nu al terug halve dagen aan het werk maar op een cameratje kan ik toezicht houden wat er bij de pups zich afspeelt . Dat is toch genieten. Ik zie ze met de dag liever en liever. Oma Jelka speelt er dagelijks een half uurtje mee en verzorgd ze of het haar eigen kinderen zijn , prachtig om te zien . Wickie , zelf nog een pup van 5 maanden is hun grote vriend en vind zijn nieuwe zusjes geweldig. Nijntje is een uitstekende mama ze zorgt en speelt met haar kids , hadden we niet gedacht omdat ze zelfs nog zo speels was. Ook de pups vinden het geweldig om met de grote honden om te gaan . Zaterdag is Nathalie langs geweest om ze eens deftig op de foto te zetten . Geniet maar de foto's van de voorbije weken. De filmpjes staan op FB , kan ze hier niet op zetten.

 <>36 - 36x

 

4feb : Ondertussen zijn de puppies een week oud . Ze doen het super , drinken bij mama en slapen . Ook Nijntje doet het goed en is echt een heel goede mama. Ze verbaasd ons elke dag opnieuw . Ook de andere honden hebben al mogen kennismaken en is leuk maar ze heeft alles goed in het oog. OOk groetmoeder Jelka reageerde heel mooi , haar moederinstinct kwam ook weer boven en van het minste geluidje dat ze hoort is ze ook allert. Al respecteren we voor Nijntje de rust met haar kids en deelt ze de ruimte met Fozzie. Die helpt wel af en toe eens om ze te proper te likken . Ook de laatste dagen hebben we wat sneeuw gehad en hebben de honden naar hun zin gehad. De puppies groeien als kolen . De blauwe weegt nu al 1340gr en de rode 1250gr en dat op een week tijd voor twee meisjes.

 

<>13 - 14x

 

25 jan. : We begonnen te merken dat ons Nijntje al gisteren wat onrustig begon te worden . In de ochtend begon haar temperatuur al te dalen . Dus lang zou het niet meer duren. Ook had ze al mindere eetlust ,krabben in haar werpkist, dus allemaal tekenen dat het bijna nabij was.  We dachten dit zal voor de avond zijn of de komende nacht. Geen van beiden deden we een oog dicht en maar wachten , je zag echt dat ze het heel lastig had en wist met haar eigen geen blijf. Gezien we maar 2 puppies gezien hadden op RX wisten we ook dat het misschien geen makkelijke bevalling zou worden gezien de grote van de pups. Tegen de ochtend hebben we overlegd met onze dierenarts wat we best zouden doen. We besloten over te gaan naar een keizersnede om ook de pups niet in gevaar te brengen. Dus alles klaargemaakt om naar de dierenarts te vertrekken.

Rond 11.30 op 26januari hebben we mogen helpen om 2 wondermooie dochters van ons Nijntje en Bølle ter wereld te zetten . Heel mooie gewichten , 530gr en 564gr dus 2 flinke dames . Heel mooie ervaring !! Bij thuiskomst met Nijntje en de kids kwam haar moederinstinct stilletjes in gang.  Ik kan niet beschrijven hoe trots we op haar zijn dat ze dit zo goed doet , daar kan je echt van genieten. Een paar uurtjes na haar keizersnede was terug helemaal de oude en geniet ze duidelijk van haar dochters. Natuurlijk voor ons een minder plezante taak om alle baasjes te verwittigen die geen puppie kunnen hebben deze keer voor ons. We proberen toch iedereen nog verder te helpen om ergens anders een goede pup te vinden.  Gezien we maar 2 puppies hebben zal ik voor beiden een pagina maken waar je de individuele foto's kan terug vinden. Op deze algemene pagina zal ik nog verder leuke verhaaltjes posten voor de mensen die geen FB hebben , want ik denk dat FB mij zal binnenkort blokkeren wegen puppie-spam !! :-) Hieronder nog een paar foto van voor de geboorte en de 1 en 2 dag. Geniet maar mee !!

 

<>11 - 18x

 

 

 

Blauw teefje (.......from Yellow's Garden)

 

dag 1

1 week

2 week

3 week

4 week

5 week

Rood teefje (.......from Yellow's Garden)

 

Dag 2

1 week

2 weken

3 weken

4 weken

5 weken